GBB = (Gun BlowBack) Gaz / arme cu blow-back.

AEP = Automatic Electric Pistol.

SMG = Sub Machines Guns.

AEG = Automatic Electric Guns.

SAW = Support Assault Weapon.

Spring / actionare manuala = pistol sau pusca cu arc. In acest caz, energia necesara pentru aruncarea bilei este produsa de catre pistonul din grupul aer propulsat de catre arcul comprimat manual, armare in spate a culasei.

Blow-back (la armele pe baza de gaz / CO2) = culisarea mansonului la fiecare foc tras (la pistoale) – culisarea fantei de expulzare a cartuselor sau in cazuri mai rare a parghiei de armare (pusti / SMG).
Pistolul se armeaza o singura data dupa introducerea incarcatorrului in pistol. Mansonul va culisa fata – spate automat, la fiecare foc tras avand dublu rol:

  • in momentul in care culiseaza in spate, ofera un usor recul si armeaza partea mecanica pentru urmatoarea apasare pe tragaci;
  • in momentul in care revine, preia o noua bila din incarcator si o introduce pe teava, pistolul fiind gata pentru urmatoarea tragere;

La pistoalele cu sistem blow-back mansonul ramane blocat in spate la terminarea bilelor din incarcator, exact ca la o arma reala cu glont.

GNB = (Gun Non BlowBack) Gaz / arme fără blow-back (recul) = mansonul NU culiseaza in momentul tragerii. La unele modele mansonul poate fi scos de pe arma, curatat si gresat fara a avea efectul de blow-back.

Hop-up = garnitura de cauciuc, ce imprima bilei o miscare de rotatie dupa axa orizontala pentru a-si mentine traiectoria pe o distanta cat mai mare, in functie de greutatea si viteza initiala a bilei.

V = Voltaj – unitatea de masura pentru tensiunea electrica.

mAh = amperajul – amperul este o unitate de măsură a sarcinii electrice. Reprezinta autonomia acumulatorului.

Ni-Mh = Acumulatori nichel metal hidrid.

Ni-Cd = Acumulatori cadmiu.

Li-Po = Acumulatori lithiu polimer.